Het VeenLanden College

Het VeenLanden College ligt in een landelijke omgeving in de gemeente De Ronde Venen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam Zuidoost en Abcoude, maar ook vanuit Breukelen en Woerden. Tijdens de wintermaanden rijdt er een schoolbus vanuit Vreeland en Nieuwkoop.

Het VeenLanden College is een christelijke scholengemeenschap voor atheneum, havo en mavo. In augustus 2003 is het VeenLanden College gefuseerd met het Paus Joannes College uit Vinkeveen. De school heeft sindsdien een locatie in Mijdrecht en een locatie in Vinkeveen. In Mijdrecht krijgen ongeveer 1400 leerlingen onderwijs en in Vinkeveen zijn dat 400 leerlingen. Beide gebouwen zijn qua opzet en faciliteiten modern en eigentijds.

vogidsOp de locatie in Mijdrecht kunnen de opleidingen atheneum, havo en mavo worden gevolgd. Op de locatie Vinkeveen kunnen de opleidingen mavo en havo-onderbouw worden gevolgd. De havo-leerlingen maken hun opleiding af in Mijdrecht.

Een leerling zit op school om een diploma te behalen, maar daarnaast wil het VeenLanden College daar zoveel mogelijk aan toevoegen. Onder de knop “Onderwijs” en “Activiteiten” is te lezen welke educatieve programma’s het VeenLanden College aanbiedt voor de leerlingen die graag uitgedaagd willen worden.

Informatie over het VeenLanden College kunt u ook terug vinden op de website van de VO-gids.